З’явився безкоштовний онлайн-курс про безпечність харчових продуктів

11.06.2019

В Україні запустили безкоштовний онлайн-курс “Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач”. Лекції можна переглянути на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. “У цьому курсі ви довідаєтесь, чи здатні сучасні підходи до виробництва та обігу гарантувати споживачеві безпечний харчовий продукт та як нам захиститись від небезпек, пов’язаних із харчовими продуктами. Ми детально розглянемо нове харчове законодавство України та що саме воно дає бізнесу та споживачам”, — йдеться в описі курсу.

Лекції присвячені розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Нині ця система покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити продукти та процеси компанії. “Ви довідаєтесь про сучасне виробництво та обіг харчових продуктів за допомогою розгляду та аналізу кращих світових практик”, — стверджують автори курсу.

Онлайн-курс “Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач” розроблений, створений та впроваджується в межах проекту ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Джерело:https://eu-ua.org (Євроінтеграційний портал)