На Кіровоградщині почався місячник знищення амброзії, білого метелика та повитиці

26.07.2019

З 22 липня по 22 серпня в області триватиме місячник знищення вогнищ американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової. Про це т. в. о. голови обласної державної адміністрації Світлана Лобанова видала відповідне розпорядження. На виконання цього документа протягом першого тижня місячника мають бути проведені організовані райдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування роз’яснювальні семінари-навчання для сільських голів, начальників житлово-експлуатаційних об’єднань, голів квартальних комітетів, землевласників та землекористувачів з питань здійснення боротьби з шкідливими організмами за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Також необхідно організувати роботу та вжити невідкладні заходи щодо локалізації та ліквідації вогнищ шкідників.

Виконавцями розпорядження визначені виробничі підрозділи регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та Служба автомобільних доріг в області.Про виконання розпорядження Держпродспоживслужба області прозвітує до 30 вересня 2019 року.

Довідково. Амброзія полинолиста викликає алергію, що може призвести до приступів бронхіальної астми. Американський білий метелик – шкідник, що уражає рослини в усі фази розвитку культур. Найулюбленішими для нього є шовковиця, клен американський, айва, бузина, вишня, груша, виноград, волоський горіх, слива, хміль, яблуня. Повитиця польова – рослина-паразит.

Джерело: https://cbn.com.ua/