Держпродспоживслужба попереджає

30.07.2019

Доводимо до відома інформацію про те, що невідомими особами на території Кропивницького району здійснюється реалізація тварин, зокрема, свиней, з автомобільного транспорту без відповідних супровідних (ветеринарних) документів з невідомих господарств. Клінічний огляд ветеринарними фахівцями не здійснювався.
На сьогодні епізоотична ситуація в Україні по африканській чумі свиней залишається напруженою.
20.07.2019 в СФГ «Центр» Добровеличківського району Кіровоградської області (смт Добровеличківка) підтверджено випадок захворювання на африканську чуму свиней. В даному неблагополучному пункті проводяться карантинні заходи по недопущенню розповсюдження захворювання.
При виявленні клінічних ознак захворювань тварин необхідно інформувати фахівців ветеринарної медицини. А також вчасно проводити щеплення проти класичної чуми свиней та бешихи.
Придбання тварин без відповідних супровідних документів може призвести до погіршення епізоотичної ситуації на території Кропивницького району, тому при купівлі тварин необхідно звертати увагу на наявність ветеринарних документів та інформувати Кіровоградську районну державну лікарню ветеринарної медицини (м. Кропивницький, вул. Бобринецький шлях,6; тел. 099 0425237, 099 9191143, (0522)33 85 70).
Ветеринарна лікарня рекомаендує при придбанні тварин звертатися до дільничних ветеринарних лікарів для їх огляду.
Мешканців, які придбали у невідомих осіб свиней з 24.07.2019 прохання повідомити Кіровоградську районну державну лікарню ветеринарної медицини.

Кіровоградська районна державна лікарня ветеринарної медицини