На Кіровоградщині стартував осінній призов юнаків на строкову військову службу

07.10.2019

Про це йдеться на сторінці Кіровоградського обласного військового комісаріату в Facebook. Відповідно до Указу Президента України від 30 січня 2019 року №22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» протягом жовтня-грудня поточного року в Україні проводитиметься призов громадян України на строкову військову службу, зокрема з Кіровоградської області планується призвати 615 осіб, які будуть проходити службу у військових частинах Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту.
Призиватися на строкову військову службу будуть придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Юнакам зазначеного віку, які не проходили строкову військову службу необхідно з’явитися до військових комісаріатів за місцем реєстрації або проживання.
Поруч з цим повідомляємо, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 29.09.2015 №744 – військовослужбовці строкової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях не залучаються.