Які ж основні вимоги до опалювальних печей?
Піч не повинна мати тріщин. Стежте за тим, щоб були справні дверці топки і піддувала.
На підлозі з горючих матеріалів необхідно прибити під топковим отвором металевий лист розмірами 50х70 см.
Попіл і шлак, які вигрібають з топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально для цього відведені місця.
Відстань від печей до речей, стелажів, шаф та іншого обладнання повинна бути не менше 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м.
Забороняється монтувати піч упритул до горючих конструкцій приміщень. У даному випадку тут передбачаються відступи.
На горищах усі димові труби та стіни, в яких проходять димові канали, повинні бути відштукатурені та побілені.
Очищати димарі та печі від сажі слід перед початком опалювального сезону, а також не рідше одного разу на три місяці.
Категорично забороняється: залишати печі, що топляться, без нагляду, а також доручати нагляд за ними малолітнім дітям; застосовувати для розпалювання печей бензин, гас і т.д.; розташовувати горючі речовини перед піччю; допускати до експлуатації несправні печі.
Нехай у Ваших домівках завжди буде тепло та безпечно!