Як захистити дітей в інтернеті?

18.05.2021

Інтернет – агресивне середовище, де діти не рідко стають жертвами і доступ дітей до шкідливої ​​інформації необхідно обмежувати, особливо в світлі останніх випадків суїциду, які відбулися в Україні.

До вашої уваги перевірені способи фільтрації контенту для мобільних пристроїв, якими користуються діти

APPLE (iOS): Налаштування телефонів і планшетів:https://support.apple.com/ru-ru/HT201304

Досить один раз включити певні опції щоб далі телефон або планшет дитини працював безпечно для нього.Великий вибір способів контролю і обмежень. Інтуїтивно зрозумілий процес налаштування.

ANDROID 
У випадку з системою Android, функції обмежень ширше, з можливістю запобігти отриманню небажаних файлів. Фільтри налаштовуються тільки на рівні магазину Google Play.
Google family link.
Для пристроїв всіх типів. Зручний, ефективний  і зрозумілий додаток з можливістю відстежувати місце розташування дитини. У поєднанні з настройками телефону робить пристрій максимально безпечним.
Детальніше тут: https://families.google.com/intl/ru/familylink/

Kidslox. Рекомендується використовувати разом з апаратними настройками пристроїв. Величезний функціонал і сумісність батьківських пристроїв Android з пристроями iOS, пов’язаних єдиним членством. Є можливість придбати  преміум аккаунта з можливістю звітів про роботу телефону дитини.

Дмитро Ревун, відділ превентивної діяльності ГУНП в Одеській області

Джерело: https://yaizakon.com.ua/