Звернення сільського голови з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи

26.04.2018

чорнобиль

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції!  Шановні земляки!

Минає 32 роки від дня, як в Україні   сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, коли ядерна трагедія радіаційним враженням накрила сотні населених пунктів і завдала безліч непоправних людських втрат –  аварія на Чорнобильській АЕС. Вона стала драматичною  історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав. Однак, трагедія могли бути ще набагато масштабнішою, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації її наслідків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконували  свій обов’язок і захищали  людство від згубного впливу.   Їхній подвиг назавжди вписано до літопису людської мужності та  навічно залишиться у пам’яті українського народу. Наша вдячність тисячам і тисячам ліквідаторів – пожежникам, медикам, водіям, військовим, правоохоронцям, будівельникам, серед яких були і наші земляки – жителі Великосеверинівської громади – Біляновський Володимир Вікторович, Губчик Борис Миколайович, Даниленко Михайло Андрійович, Крилов Олександр  Георгійович, Лебединський Микола Арсентійович,  Мазуренко Іван Іванович, Мазуренко Олександр Іванович, Тармолов Володимир Васильович, Шевченко Станіслав Андрійович, Лозовий Анатолій Миколайович, Ушаков Віталій Германович.

З глибокою вдячністю схилимо голови перед пам’яттю загиблих рятівників, хто усвідомлено віддав своє життя, виконавши обов`язок перед рідною землею.

Шануймо усіх, хто сьогодні поряд з нами. Низький уклін вам, шановні, за врятовані життя,  мужність, героїзм і силу духу! Миру вам і вашим родинам, міцного здоров’я, добробуту та довгих років життя! Нехай ніколи не повториться шлях чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і безпеку.

З повагою, сільський голова Сергій Левченко