Державна установа «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія» повідомляє про проведення аналізу біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур (пшениці, ячменю, кукурудзи, гороху, ріпаку, сої, соняшника), та пропонує такі послуги:
- визначення органолептичних показників зерна (колір, запах);
- визначення вологості;
- визначення натури зерна;
- визначення скловидності;
- визначення вмісту зернової та смітної домішок;
- визначення якості та кількості клейковини;
- визначення металомагнітної домішки.
Лабораторія акредитована за ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 та має кваліфікованих фахівців. Після проведення аналізувань видається протокол результатів аналізування біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.
Визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур та їх якість позначається на ціновій пропозиції з боку трейдерів та є одним із чинників, що впливає на прийняття рішення суб’єкта господарювання щодо його оперативної реалізації.
Для проведення традиційного економічного аналізу ринкової цінності сільськогосподарської продукції важливо володіти інформацією про найважливіші технологічні показники якості зерна, а саме: вологість, якість та кількість клейковини, крохмалю, білка, вмісту домішок, натури, числа падіння, скловидності, сажкових зерен, органолептичні показники. Результати досліджень на вищевказані показники дозволять визначити умови і терміни зберігання зерна, як краще його використати та якість майбутнього борошна.
Контакти: 25019, м. Кропивницький вул. Художника Ярошенка, 1, тел. 0522-27-07-25, 095-60-79-509, E-mail: lab@fitolab.kr.ua.