Постановою Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 року № 435 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОУГО-19, спричиненої коронавірусом 8АК8-СоУ-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” відповідно до якої внесено зміни, зокрема і до роботи закладів громадського харчування в умовах адаптивного карантину, зокрема:
з 05 червня 2020 року дозволено приймання відвідувачів у приміщеннях закладів громадського харчування за умови дотримання протиепідемічних заходів, а саме:
дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями сидіння та сусідніми столиками та розміщення не більше 4-ох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), за умови, що суб’єкт господарювання, який провадить свою діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту.
Крім того, внесено зміни до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОУІВ-19, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря від 09 травня 2020 року № 18.
Постанова Головного державного санітарного лікаря від 02 червня 2020 року № 32